‘Voor elke voetballiefhebber een droom’

FC Barcelona start voetbalkampen en voetbalschool in Nederland

OOSTZAAN – FC Barcelona komt naar Nederland. De Europese topclub organiseert, in samenwerking met My Goal uit Purmerend, deze zomer voor het eerst voetbalkampen in Nederland. “Met trainers van de club, de officiële kleuren en het beroemde logo zal het sportpark van OFC in Oostzaan tussen 18 juli en 29 juli omgetoverd worden tot de Nederlandse versie van het Ciutat Esportiva Joan Gamper, het trainingscomplex van FC Barcelona”, vertelt Maikel Schats enthousiast.

“Ik ben echt super trots dat het gelukt is om de FC Barcelona Camps naar Nederland te halen”, gaat de directeur van My Goal verder, “Samenwerken met één van de grootste clubs van de wereld is een enorme eer. Wij hebben met FC Barcelona een exclusief contract voor de officiële FC Barcelona Camps in Nederland. In eerste instantie beginnen we met twee voetbalkampen en als de belangstelling overweldigend is dan sluiten we een derde editie dit jaar zeker niet uit.”
Vijf jaar geleden is het balletje gaan rollen. “Toen zijn de eerste contacten gelegd. Vorig jaar leek het allemaal te gaan lukken, maar ging het vanwege het transferverbod van Barcelona niet door. Ze vonden het niet netjes om in die periode zulke projecten op te starten. Het contact is gebleven en eind vorig jaar zijn we opnieuw om de tafel gegaan en uiteindelijk zijn vorige maand de contracten getekend.”

Trots

Voor Maikel is het heel bijzonder dat hij nu mag samenwerken met Barcelona. “Barcelona is echt mijn club. Mijn oom, Jordi Rebollo, heeft er zelfs nog voor mogen spelen”, vertelt hij trots. “Ik mag de verbondenheid die ik heb met Barcelona nu ook delen met de deelnemers van de FC Barcelona Camps. FC Barcelona staat wereldwijd bekend als de club die het mooiste voetbal speelt. Voor de kinderen is dit natuurlijke een unieke ervaring.”
FC Barcelona neemt de voetbalkampen heel serieus. “Ze pakken het echt heel professioneel aan. Trainers van FC Barcelona trainen de deelnemers volgens de methodologie van FC Barcelona. De beste deelnemers worden geselecteerd en mogen zich meten tijdens een internationaal toernooi in Barcelona op het terrein van FC Barcelona.”

OFC

De FC Barcelona Camps worden gehouden op het sportpark van OFC in Oostzaan. “We hebben gekozen voor deze locatie omdat het complex aan alle eisen voldoet. Het is er overzichtelijk, heeft drie kunstgrasvelden en het wordt niet gedeeld met een andere club. Het hele sportcomplex krijgt allerlei uitingen met het logo en de kleuren van FC Barcelona. De spelertjes kunnen daar ook op de foto met levensechte poppen van onder andere Messi, Neymar jr, Suarez, Piqué en Iniesta. Voor elke voetballiefhebber moet dit toch een droom zijn?”
“De Impact van Barcelona is enorm. Deze club spreekt tot ieders verbeelding. Het overstijgt de Nederlandse top. Of je nu voor Feyenoord, Ajax of PSV bent. Iedereen vindt Barcelona heel speciaal. Voor de club uit Spanje is het belangrijkste dat kinderen ook in aanraking komen met de ‘familie’ Barcelona”, sluit Maikel af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − vijf =

//]]>