Eerste FC Barcelona voetbalkamp groot succes

Het eerste voetbalkamp georganiseerd door FC Barcelona i.s.m. My Goal is een succes geworden. Maandag 02 mei werd iedereen welkom geheten in het hotel. Jordi en Christian Rebollo en Maikel Schats van organisator My Goal lichten het programma toe aan de ouders en deelnemers. Het worden drie intensieve dagen. Twee keer per dag trainen, activiteiten tussen de middag en het belooft warm te worden. Schats legt uit dat de deelnemers worden getraind door trainers van FC Barcelona op het veld waar Messi, Iniesta, Xavi, Piqué, Busquets en vele andere zijn opgegroeid en ook altijd hebben getraind. Een unieke ervaring dus. Naast al deze luxe hebben de partners van FC Barcelona nog meer goed nieuws. De deelnemers krijgen allen een prachtig tenue en rugzak van FC Bescola, de voetbalschool van FC Barcelona, compleet met logo van FC Barcelona. Dinsdag 03 mei is het zover. De groep van 16 spelers wordt opgedeeld in twee groepen en gaat voor het eerst kennismaken met de trainingswijze van de Europese topclub. Direct blijkt dat het allemaal wat sneller kan en moet. Deelnemers worden op duidelijke wijze gewezen op verbeterpunten. Voor de jongsten wordt alles vertaald naar het Nederlands, de oudsten verstaan het Engels van de trainer uitstekend.

Dinsdagmiddag is het tijd voor de FC Barcelona Kwis. Op terras voor Nou Camp horen de honderden toeristen de hersenen kraken van de fanatieke deelnemers. Niet voor niets. Er zijn immers mooie prijzen te winnen. Een ingelijste poster met alle handtekeningen van de spelers van FC Barcelona, een grote vaan met handtekeningen en een gesigneerde foto in lijst van Neymar. Na de middagtraining worden de prijzen verdeeld. Odei Fortuny wint de eerste prijs en kiest voor de poster, Ryan Smit wordt tweede en wil de vaan, Finn de Wit wordt derde is gelukkig met de foto van Neymar.

Woensdag 04 mei vertrekt de bus weer vroeg richting Camp Nou. vandaag opnieuw twee trainingen en tussendoor een presentatie/uitleg over de werkwijze en visie van FC Barcelona. De deelnemers nemen alle informatie in zich op en worden steeds enthousiaster over de Catalaanse grootmacht. Uit alles blijkt dat het bij Barcelona maar om één ding draait, voetbal! Alle trainingsvormen bestaan ook uit oefeningen met de bal. Een verademing volgens de deelnemers. ,,In Nederland moeten we ook vaak oefeningen doen zonder bal, dat vind ik saai, was het commentaar van één van de deelnemers.” ,,Hier mogen we alles met de bal doen, dat is veel leuker. Je leert hier ook veel meer dan bij onze club of andere voetbalkampen. deze trainers letten op alles en leggen alles heel duidelijk uit.”

Donderdag is de laatste trainingsdag in Spanje. De deelnemers worden vandaag opnieuw verrast door de organisatie. Bij aankomst in de kleedkamer krijgen zij een compleet nieuw tenue in de kleuren rood en blauw van Barcelona. In hun nieuwe outfit stellen zij zich in een rij op voor de fotograferende en filmende ouders. Trots en vol energie beginnen ze aan de laatste twee trainingen. Tussendoor vind er opnieuw een hoogtepunt plaats. De groep (inclusief ouders) mag tijdens de Stadion en Museum tour overal kijken. Van de vijf gouden ballen van Messi tot de kleedkamers, alles is te zien. Nog even snel foto’s maken op het veld en dan door naar de ruimte waar het nieuw te bouwen stadion te bezichtigen is in de vorm van video en maquette. Vol enthousiasme waren de reacties heerlijk en eerlijk; ,,Wat een groot stadion, ik dacht dat de ArenA groot was? Al die prijzen in het Museum, hebben ze die echt gewonnen? Daar wil ik later ook wel; in spelen”

De laatste training wordt er een grote partij gespeeld. Alle oefenstof werd door de deelnemers uitgevoerd. De ouders waren zichtbaar onder de indruk. Na afloop namen de trainers de trainingsdagen nog één keer door en stelden aan de groep steeds een vraag over de oefenstof. Steevast kwam er een overtuigend antwoord vanuit de groep. Na terugkomst in het hotel stond ter afsluiting het uitreiken van de certificaten op het programma. Jordi Rebollo en Maikel Schats hadden van de trainers van iedere spelers een rapportage ontvangen en namen deze door voorafgaand aan de overhandiging van het officiële FC Barcelona (FCBEscola) Certificaat. Na de grote groepsfoto werden de adressen en telefoonnummers uitgewisseld en werd er al een datum geprikt voor een reünie.

Een prachtige week met een heel sociaal en leergierige groep deelnemers en prettige ouders. My Goal en FC Barcelona danken alle deelnemers en ouders voor hun positieve inbreng en hopen jullie een volgend keer terug te zien. Misschien zelfs al in Nederland tijdens één van de FC Barcelona Voetbalkampen!

Klik hier voor de foto’s

De inschrijvingen voor de twee FC Barcelona voetbalkampen (18 t/m 22 juli en 25 t/m 29 juli) in Nederland zijn gestart. Voor iedereen van 6 tot 16 jaar (je wordt ingedeeld naar eigen niveau) Er wordt training gegeven door trainers van FC Barcelona.
Op de foto’s o.a. Garik Arutunjan, Jamy Assenberg, Colin en Rowell van Bockel, Ryan Smith, Marcus, van Buuren, Jordan Chotoe, Jesse en Owen de Haan, Jesse en Owen Burghgraef, Mistral Kunkeler, Daniel van vrijaldenhoven, Odei Fortuny, Finn de Wit en Jari Göttgens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =

//]]>